Pastasaus is normaliter een saus gemaakt van tomaten, en is één van de meest gebruikte sauzen in Nederland en in het buitenland.
Saus die we met ons allen vaak kant en klaar uit één of meerdere potten gebruiken om door de pasta te doen.
Pasta is populair, en wordt nog steeds populairder. Makkelijk te maken, zeker als je een kant en klare saus uit een glazen pot gebruikt.
Vaak is deze saus wat zoeter dan de saus die we in dit recept maken, en dus is de zelf gemaakte saus wat gezonder.
Maar daar hoef je het niet voor te doen, want de zelf gemaakte saus heeft nog één groot voordeel. En dat is de smaak.

Recept Pastasaus
Ingrediënten
- 2 Blikken Gepeld tomaten
- 1 Ui
- 2 Teentjes Knoflook
- 1 Eetlepel Olijfolie
- Verse Fijn gesneden Basilicum
- Verse Fijn gesneden Peterselie
- Snufje Gedroogde Oregano
- Snufje Gehakte verse tijm
- 100 Gram Winterpeen
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
-
Ui schoonmaken en in wat olie in een pan fruiten.
-
Knoflook schoonmaken en snipperen. Voeg de knoflook toe aan de ui, en fruit dit ook even mee.
-
Wortel schoonmaken en in dunne reepjes snijden, vervolgens toevoegen en even mee laten bakken.
-
De gepelde tomaten toevoegen, de basilicum, de peterselie, de tijm, en de oregano.
-
Gedurende 25 minuten zachtjes laten koken, maar wel af en toe omroeren.
-
Je kunt de saus eventueel wat fijner maken met een staafmixer, maar echt noodzakelijk is dit niet.
-
Op smaak brengen met zout en peper.
Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.
Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.
In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.
Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper
Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775








