Currysaus, zeg maar gerust een curry kruiden ketchup, is een geliefde saus die niet alleen bij de barbecue gebruikt kan worden.
De saus wordt vaak bij frikandel gegeten, op de hamburger, of bijvoorbeeld bij ribbetjes.
Natuurlijk kun je in iedere supermarkt diverse soorten currysaus kopen, maar wat is er nu lekkerder dan helemaal zelf gemaakte currysaus. Het is bovendien helemaal niet moeilijk om deze saus zelf te maken.

Recept Currysaus
Een heerlijke barbecuesaus.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 130 kcal
Ingrediënten
- Halve ui
- 3 Theelepels Kerriepoeder
- 1 Blik Gepelde tomaten
- 2 Eetlepels Suiker
- 1,5 Eetlepels Appelazijn
- Olijfolie
Bereiding
- Maak de halve ui schoon en snipper deze.
- Verhit in een pan een scheutjes olijfolie en fruit hierin de ui en het kerriepoeder op een laag vuur.
- Na 5 minuten voeg je de gepelde tomaten, de suiker, en de appelazijn toe. Door elkaar mengen en 3 minuten op een middelhoog vuur mee laten bakken.
- Als de suiker opgelost is kun je de saus met een staafmixer pureren.
- Nu nog 5 tot 6 minuten laten koken op een middelhoog vuur.
- Proef de saus, je kunt eventueel nog wat kruiden, peper, of cayennepeper toevoegen, maar ook suiker of azijn.
- De saus kan warm gegeten worden, en koud.
In een pot of fles kan de saus in de koelkast nog 10 tot 14 dagen bewaard worden.
Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.