Aardbeiensaus maken
Andere Sauzen

Aardbeiensaus maken

Aardbeiensaus maken, want aardbeien kun je voor zo veel verschillende recepten gebruiken, maar deze saus wordt meestal gebruikt over ijs of een ander dessert.

De saus kun je bijvoorbeeld voor taarten, gebakjes, koekjes, ijs, vanillevla of vanilleyoghurt, of zelfs als een soort van jam voor op een sneetje brood gebruiken.

Je kunt het natuurlijk ook als een soort topping voor in de smoothie gebruiken, je kunt met deze simpele, maar wel erg lekkere aardbeiensaus alle kanten op.

Recept aardbeiensaus maken

Het recept voor deze aardbeiensaus is voldoende voor 1 weckglas met een inhoud van 500 milliliter. Eventueel kun je de suiker vervangen door ahornsiroop of honing, of een andere suikervervanger.
Gang Bijgerecht
Keuken Nederland
Keyword Aardbeiensaus maken
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 1 Weckpotje
Calorieën 52 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilogram verse aardbeien
  • 4 Eetlepels suiker
  • 2 Eetlepels citroensap
  • Water

Bereiding

  1. Maak de aardbeien onder koud water uit de kraan schoon, snij het kroontje eraf.
  2. Snij de aardbeien in blokjes.
  3. Verwarm een grote pan op middelhoog vuur, voeg de aardbeien en de suiker toe.
  4. Roer alles goed om, voeg wat water toe en laat de aardbeiensaus gedurende 20 minuten koken.
  5. Als de vruchten helemaal zacht gekookt zijn, kun je het vuur lager zetten.
  6. Roer het mengsel regelmatig om, en voeg naar eigen smaak wat citroensap toe.
  7. Je kunt de saus nu pureren, maar als je stukjes in de saus wilt hebben hoef je dit niet per sé doen.
  8. Laat de saus goed afkoelen voordat je deze in het weckpotje giet.
  9. Als je de saus niet gelijk gebruikt kun je het beste een gesteriliseerd, dus uitgekookt potje gebruiken.