Tzatziki
Andere Sauzen

Tzatziki

Tzatziki, of liever gezegd de Griekse tzatziki is een heerlijke en makkelijk te maken saus die je vast wel eens gegeten hebt, want de saus hoort eigenlijk standaard bij het Griekse vleesgerecht Gyros.

Maar kan vanzelfsprekend ook goed bij andere gerechten gebruikt worden, want de saus smaakt nagenoeg overal bij.

Wat wel belangrijk is, is dan je originele Griekse yoghurt gebruikt. Geen Hollandse yoghurt dus want dan wordt de saus al snel wat te zuur, en ook wat te vloeibaar.

Ook wordt er komkommer is de saus gebruikt, maar daarvoor moeten we eerst ervoor zorgen dat veel vocht uit de komkommer gehaald wordt.

Komkommer is namelijk een waterdrager, die van nature veel vocht in zich heeft opgesloten.

Recept Griekse tzatziki

Heerlijk bij gyros, maar ook bij biefstuk.
Gang Bijgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword Griekse Tzatziki
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorie├źn 100 kcal

Ingredi├źnten

  • Kwart Komkommer
  • 3 Takjes Verse dille
  • 2 Teentjes knoflook
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 250 Gram Griekse yoghurt

Bereiding

  1. Was de komkommer, snij deze in de lengte doormidden, en verwijder met een lepel zaad en zaadlijsten.
  2. Vervolgens de komkommer raspen en in een schaal doen. Strooi er 1 tot 2 theelepels zout over.
  3. Laat het zo 15 minuten staan, doe het in een vergiet en spoel het met koud water af om het zout weer weg te spoelen.
  4. Knoflook schoonmaken en fijn snijden.
  5. Dile wassen en fijn snijden.
  6. Doe de yoghurt in een kom en voeg dille en knoflook toe.
  7. Voeg de geraspte komkommer en een scheutje olijfolie, en meng alles met een lepel goed door elkaar.
  8. Op smaak brengen met zout en peper.