Dille-yoghurtdressing
Andere Sauzen

Dille-yoghurtdressing

Dille-yoghurtdressing kun je voor veel verschillende gerechten gebruiken. Het is mogelijk om de dressing voor salades te gebruiken of als een soort van saus voor burgers of andere vleessoorten, en nog veel meer.

De lichte smaak van deze dressing kun je goed combineren met bijvoorbeeld zalm of andere lekkere vissoorten.

Ook bij een lichte groene, gemengde, of een kikkererwtensalade past de dressing erg goed.

De dille die je in de dressing verwerkt heeft een frisse citroenachtige smaak, welke je eindeloos met salades en andere gerechten kunt combineren.

Recept Dille-yoghurtdressing

Het recept voor de dille-yoghurtdressing is voldoende voor ruim 500 milliliter dressing.
Gang Bijgerecht
Keuken Nederland
Keyword Dille-yoghurtdressing
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 10 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorie├źn 161 kcal

Ingredi├źnten

  • Verse dille
  • 1 Theelepel roze peperkorrels
  • 4 Theelepel yoghurt
  • 1 Theelepel mayonaise
  • 1 Citroen
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Was de verse dille onder koud water uit de kraan af, dep de dille vervolgens met een stuk keukenpapier droog.
  2. Hak de dille in fijne stukjes.
  3. Hak ook de roze peper fijn.
  4. Doe de roze peper in een grote schotel.
  5. Voeg de dille, yoghurt, mayonaise, peper en wat zout toe.
  6. Snij de citroen doormidden, pers het sap uit de citroen en voeg ook dit bij de rest die al in de schotel zit.
  7. Meng de dressing goed door totdat je een mooie egale massa hebt.
  8. Proef de dressing, zit er nog niet genoeg dille in dan kun je nog wat meer toevoegen.