Dille-yoghurtdressing

Dille-yoghurtdressing

Dille-yoghurtdressing kun je voor veel verschillende gerechten gebruiken. Het is mogelijk om de dressing voor salades te gebruiken of als een soort van saus voor burgers of andere vleessoorten, en nog veel meer.

De lichte smaak van deze dressing kun je goed combineren met bijvoorbeeld zalm of andere lekkere vissoorten.

Ook bij een lichte groene, gemengde, of een kikkererwtensalade past de dressing erg goed.

De dille die je in de dressing verwerkt heeft een frisse citroenachtige smaak, welke je eindeloos met salades en andere gerechten kunt combineren.

Recept Dille-yoghurtdressing

Het recept voor de dille-yoghurtdressing is voldoende voor 1 portie dressing.

Gang Bijgerecht
Keuken Nederland
Keyword Dille-yoghurtdressing
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 10 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 161 kcal

Ingrediënten

  • Verse dille
  • 1 Theelepel roze peperkorrels
  • 4 Theelepel yoghurt
  • 1 Theelepel mayonaise
  • 1 Citroen
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Was de verse dille onder koud water uit de kraan af, dep de dille vervolgens met een stuk keukenpapier droog.
  2. Hak de dille in fijne stukjes.
  3. Hak ook de roze peper fijn.
  4. Doe de roze peper in een grote schotel.
  5. Voeg de dille, yoghurt, mayonaise, peper en wat zout toe.
  6. Snij de citroen doormidden, pers het sap uit de citroen en voeg ook dit bij de rest die al in de schotel zit.
  7. Meng de dressing goed door totdat je een mooie egale massa hebt.
  8. Proef de dressing, zit er nog niet genoeg dille in dan kun je nog wat meer toevoegen.
Pieter Dekker Sambal maken
Autheur / Eigenaar bij Dekker Pepper | Website | + berichten

Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.

Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.

In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.

Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper

Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775

Deel ons op social media