Yoghurt-munt dipsaus is eigenlijk heel makkelijk, de dipsaus wordt ook wel Griekse dipsaus genoemd, en dat komt natuurlijk omdat de dipsaus lijkt op de saus die in Griekenland vaak geserveerd wordt.
Je kunt de saus met verse of zelf gedroogde munt bereiden, maar natuurlijk is verse munt altijd wat lekkerder en sterker van smaak. Wij gebruiken voor dit recept het liefste engelse garden munt, maar je kunt natuurlijk ook normale munt uit de winkel voor de yoghurt-munt dipsaus gebruiken.
Het is het lekkerste om Griekse yoghurt voor dit recept te gebruiken , maar ook hier heb je natuurlijk altijd de mogelijkheid om de dipsaus met een andere soort yoghurt te maken.
Als je de dipsaus dus wilt bereiden, dan kun je deze het beste van tevoren bereiden. Als je de dipsaus in de koelkast gedurende een tijdje zet, krijg je een sterkere smaak omdat de munt wat langer kan trekken.

Recept yoghurt-munt dipsaus
Ingrediënten
- Verse muntblaadjes 1 theelepel gedroogde munt
- 2 eetlepels volle yoghurt Griekse yoghurt met 10% vet
Bereiding
- Was de verse munt onder koud water uit de kraan af, dep de munt met een stuk keukenpapier droog.
- Snij met een klein mesje de munt in erg fijne stukjes.
- Doe de yoghurt in een schotel, voeg de munt toe.
- Meng de Griekse dipsaus nog een keer goed door elkaar.
- Optioneel kun je de dipsaus nog met een blaadje verse munt garneren voor dat je deze gaat serveren.
Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.