Guacamole
Dressing - dipsaus

Guacamole

Guacamole wordt in Nederland vaak als een dip gegeten, bijvoorbeeld bij Mexicaans eten. Want je kunt nacho’s goed dippen in deze dip, en dat smaakt bijzonder lekker.

Natuurlijk kun je ook een tortilla of taco’s in de dip dippen. Het is een heerlijke Mexicaans dip gemaakt van verse avocado.

Ook gewone Nederlandse chips smaken erg lekker met deze dip, en het voordeel in dat guacamole ook een stuk gezonder is dan de dipsausen die je in de supermarkt kunt kopen.

Deze dip kun je afgedekt ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Afdekken doe je met een deksel of met vershoudfolie.

Recept Guacamole

Heerlijk fris en Mexicaans.
Gang Bijgerecht
Keuken Mexicaans
Keyword Guacamole
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 195 kcal

Ingrediënten

  • 1 Avocado’s
  • 1 Verse tomaat
  • Snufje Chilipoeder
  • Snufje Zout
  • 2 Eetlepels Vers limoensap
  • 0,25 Rode ui
  • Verse Koriander

Bereiding

  1. Avocado’s doormidden snijden en de pit verwijderen.
  2. Haal met een lepel het vruchtvlees eruit, en prak dit met een vork fijn.
  3. Limoensap toevoegen tegen verkleuring, en het smaakt ook lekker fris.
  4. De rode ui en de tomaat in kleine stukjes snijden, en bij de avocado voegen.
  5. Snij de koriander, je kunt zelf bepalen hoeveel kroiander je er in wilt doen, fijn en voeg het aan de dip toe.
  6. Goed mengen, en op smaak brengen met chilipoeder en zout.

Deze dip kun je afgedekt ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Afdekken doe je met een deksel of met vershoudfolie.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Deel ons op social media