Zure room dipsaus met bieslook
Dressing - dipsaus

Zure room dipsaus met bieslook

Zure room dipsaus met bieslook, een heerlijke, romige saus op basis van zure room, op smaak gebracht met bieslook.

De saus kan eigenlijk overal wel bij gegeten worden, het past namelijk door de toch wat mildere smaak erg goed bij vlees of groenten gerechten.

Maar ook als tussendoortje voor bij een paar groentesticks past de zure room dipsaus met bieslook erg goed.

Recept Zure room dipsaus met bieslook

Het recept voor de zure room dipsaus met bieslook is voldoende voor 4 personen.
Gang Bijgerecht
Keuken Nederland
Keyword Zure room dipsaus met bieslook
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 0 minuten
Trektijd 30 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 97 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kop Zure room
  • 1/4 Kop Fijngehakte verse bieslook
  • 1 Knoflookteentje fijngehakt (optioneel)
  • 1 Theelepel Citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. In een kom, meng de zure room, fijngehakte bieslook, knoflook (indien gewenst) en citroensap.
  2. Roer goed door om alle ingrediënten te combineren.
  3. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  4. Proef en pas de smaak aan indien nodig.
  5. Dek de kom af en laat de dipsaus minstens 30 minuten in de koelkast staan om de smaken te laten mengen en de saus iets dikker te maken.
  6. Serveer de zure room dipsaus met bieslook als dip voor groenten, chips, crackers of andere snacks.

Bij welk gerecht kun je deze saus eten?

Een zure room dipsaus met bieslook kan worden geserveerd bij verschillende gerechten.Hier zijn enkele suggesties:

Groenten: Gebruik de zure room dipsaus met bieslook als een smakelijke dip voor verse groenten zoals worteltjes, komkommer, paprika, selderij, bloemkool, en broccoli. Het voegt een romige en kruidige smaak toe aan de knapperige groenten.
Chips en crackers: Serveer de zure room dipsaus met bieslook als een dip voor chips, tortillachips, pretzels, of crackers. Het zorgt voor een heerlijke aanvulling op de knapperige textuur van de snacks.
Aardappelgerechten: Gebruik de zure room dipsaus als bijgerecht bij aardappelgerechten zoals gebakken aardappelen, aardappelwedges, of aardappelpannenkoekjes. De romige smaak van de dipsaus past goed bij de aardse smaak van aardappelen.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Deel ons op social media