Yoghurt-kruidendressing is een slasaus die eigenlijk alleen maar uit yoghurt en verschillende verse kruiden gemaakt wordt.
De kruidendressing heeft een verse smaak die er voor zorgt dat je sla wat frisser en spannender smaakt.
Ons herinnert deze slasaus echt aan vroeger, toen kenden we namelijk nog niet zo veel verschillende dressings. Hierdoor aten we vroeger dus eigenlijk altijd wel een soort yoghurt-kruidendressing door de sla of salade.
Deze dressing is namelijk niet alleen makkelijk om te bereiden, je kunt de dressing zelfs nog tot 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. En zelf gemaakt smaakt vaak beter dan de kant en klare dressing uit de supermarkt.

Recept yoghurt-kruidendressing
Ingrediënten
- 2 Takjes Verse peterselie
- 1/2 Bosjes Bieslook
- 150 Gram Yoghurt
- 1 Knoflookteentje
- 1 Theelepel Citroensap
- 1/2 Theelepel Mosterd
- Zout en peper
Bereiding
- Was de verse peterselie en de bieslook goed onder koud water uit de kraan af, schud deze even zodat de kruiden niet meer al te nat zijn.
- Snij de verse kruiden in fijne stukjes.
- Maak de knoflook schoon, deze kun je nu fijn snijden of met een knoflookpers persen.
- Pak een schotel en doe de yoghurt, de verse kruiden, het citroensap, het knoflookteentje, en het zout en peper erin.
- Pureer het mengsel met een pureerstaaf goed door totdat je een egaal mengsel hebt.
Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.