Big mac saus
Andere Sauzen

Big mac saus

Big mac saus is iets wat toch wel iedereen kent, het gaat hier om de saus van de bekende big mac burger.

Het is dus een burgersaus welke uit veel verschillende ingrediënten zoals azijn, chili kruiden, mayonaise en nog veel meer bereid wordt.

Natuurlijk kun je deze saus ook voor veel verschillende recepten zoals, big mac rolls of een big mac schotel gebruiken.

Hieronder het recept hoe je deze saus, die favoriet is bij veel mensen, helemaal zelf kunt maken.

Recept Big mac saus

De big mac saus is voldoende voor 4 personen.
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Keyword Big mac saus
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 2 minuten
Totale Tijd 22 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 229 kcal

Ingrediënten

  • 3 Eetlepels Mayonaise
  • 2 Eetlepels Tomatenketchup
  • 2 Eetlepels Piccalilly
  • 1 Theelepel Suiker
  • 1 Theelepel Natuurazijn
  • Sweet chili kruiden
  • 0,5 Theelepel Zout
  • 1 Rode ui
  • Olie

Bereiding

  1. Maak de rode ui schoon, snij deze in hele fijne stukjes. De ui kun je ook in een hakmachine erg fijn maken.
  2. Verwarm een pan met wat olie erin op middelhoog vuur, fruit de rode ui gedurende 1 tot 2 minuten totdat deze wat kleur krijgt.
  3. Haal de uien uit de pan en doe ze in een kom of schotel, en laat ze even ietwat afkoelen. Voeg de overige ingrediënten toe.
  4. Meng alles goed door elkaar, totdat je een soort van egaal mengsel krijgt.
  5. Doe de saus in een bakje, dek deze goed met een stuk huishoudfolie af, of natuurlijk met een deksel die je goed kunt afsluiten.
  6. Laat de big mac saus gedurende 30 minuten afkoelen totdat deze compleet afgekoeld is.
  7. Je kunt de big mac saus het beste in de koelkast laten afkoelen en bewaren.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Deel ons op social media