Andere Sauzen

Knoflooksaus met dille

Knoflooksaus met dille is een saus die lijkt op gewone knoflooksaus, maar wat smaak betreft net eventjes iets meer pit heeft.

Niet scherp natuurlijk hoewel dat wel kan. In dat geval hoef je alleen maar wat kerriepoeder toe te voegen, net zoveel als lekker is.

Want smaak is natuurlijk iets persoonlijks. Datzelfde is ook van toepassing op de dille waardoor de saus wat frisser gaat smaken.

Deze saus kun je bij veel verschillende soorten gerechten te serveren, en dat hoeft niet allen maar vlees of patat te zijn.

We gebruiken als basis voor deze saus mayonaise die we kopen in de winkel. Vanzelfsprekend kun je ook halvonaise of iets dergelijke gebruiken, of vanzelfsprekend helemaal zelf de mayonaise maken.

Recept Knoflooksaus met dille

Een heerlijke variatie, en veel lekkerder dan de saus die je kant en klaar in de supermarkt koopt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorie├źn 265 kcal

Ingredi├źnten

  • 7,5 Gram Dille de helft ongeveer van een bosje
  • 1 Teentje Knoflook
  • 8 Eetlepels Mayonaise
  • 4 Eetlepels Griekse yoghurt

Bereiding

  1. De dille en zo fijn mogelijk snijden. Doe de dille in een kom
  2. Het teentje knoflook schoonmaken en persen boven de dille. Je hoeft eventueel niet het hele teentje knoflook te gebruiken, maar kunt ook een halve teen gebruiken.
  3. Voeg de Griekse yoghurt en de mayonaise toe, en meg het geheel tot een gladde saus.