Bechamelsaus
Andere Sauzen

Bechamelsaus

Bechamelsaus maken is niet voor iedereen een makkelijk klusje, maar als je het maken van deze saus onder de knie hebt, kun je de saus in diverse heerlijke gerechten gebruiken.

Het is ook een saus die je meestal niet kant en klaar kunt kopen, althans niet met een lekkere en romige saus.

Daarom is zelf maken vaak de enige oplossing, en met het onderstaande recept is het helemaal niet moeilijk.

Je hoeft alleen maar te weten hoe het gemaakt moet worden.

Daarna kun je de saus in diverse gerechten gebruiken, zoals bijvoorbeeld in de lasagne al forno, bij de andijvie in roomsaus, of in de pompoenlasagne.

Recept Bechamelsaus maken

Lekker romig, en na het bakken een heerlijk krokante lasagne, of een ander gerecht.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Keyword Bechamelsaus
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorie├źn 220 kcal

Ingredi├źnten

  • 500 Milliliter Volle melk
  • 60 Gram Tarwebloem
  • 50 Gram Ongezouten roomboter

Bereiding

  1. De boter in een steelpan smelten, maar wel op een laag vuur, en de boter mag niet beginnen te borrelen.
  2. Met een garde of een vork de bloem erdoor mengen, en daarna op een laag vuur 3 minuten laten garen.
  3. Voeg met een garde scheutje voor scheutje de melk toe, en blijf gedurende het toevoegen roeren met de garde. Dus eerst een scheutje erbij doen, dan de melk erdoor roeren, en pas dan de volgende scheut melk
  4. Daarna 2 tot 3 minuten op een laag vuur blijven roeren, en eventueel wat peper en zout toevoegen.
  5. Daarna kan de saus verwerkt worden, en bijvoorbeeld over de ovenschaal met lasagne worden gegoten.