Tomatensaus
Andere Sauzen

Tomatensaus

Tomatensaus is meestal niet veel meer dan een paar gepureerde tomaten, je kunt natuurlijk met kruiden voor meer smaak toevoegen.

Met de onderstaande klassieke tomatensaus kun je wel aardig veel recepten maken, bijvoorbeeld gehaktballetjes in tomatensaus of spaghetti met tomatensaus. Je kunt de saus ook gebruiken als pastasaus

Je kunt de saus natuurlijk met andere kruiden of ingrediënten variëren, hierdoor krijg je altijd een andere smaak.

Recept Tomatensaus

Een heerlijk simpele tomatensaus voor diverse gerechten en meer.
Gang Bijgerecht
Keuken Nederland
Keyword Tomatensaus
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale Tijd 55 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 28.5 kcal

Ingrediënten

  • 2 Kilogram Tomaten
  • 2 Uien
  • 2 Wortels
  • 1 Stengel bleekelderij
  • 2 Knoflookteentjes
  • 100 Milliliter Bouillon gevogelte of groente
  • Olijfolie
  • 8 Takjes Tijm
  • 1 Theelepel Oregano
  • Zout en Peper

Bereiding

  1. Was de tomaten goed onder koud water af, snij de tomaten doormidden en haal alle pitjes eruit.
  2. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes, snij de ui en de selderij ook in blokjes.
  3. Schil de wortels en snij de wortel in stukken, deze kun je het beste in kleine blokjes snijden.
  4. Maak de ui schoon en snij deze fijn.
  5. Verwarm een pan met een klein beetje olie, voeg de ui toe, en fruit deze tot dat ze goudbruin zijn.
  6. Voeg de wortels en de bleekselderij toe, laat dit voor 5 minuten in de pan stoven.
  7. Voeg de tomaten die je in blokjes gesneden hebt toe, en laat dit ook nog een keer 5 minuten stoven.
  8. Als laatste voeg je de bouillon toe.
  9. Breng de tomatensaus met zout, peper, tijm en oregano op eigen smaak.
  10. Laat de saus 20 minuten op vuur laag vuur koken.
  11. Verwijder de takjes tijm.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Deel ons op social media