Lekker romig, en na het bakken een heerlijk krokante lasagne, of een ander gerecht.
Gang
Bijgerecht
Keuken
Frans
Keyword
Bechamelsaus
Voorbereidingstijd5minuten
Kooktijd10minuten
Totale Tijd15minuten
Geschikt voor1Portie
Calorieën220kcal
Ingrediënten
500MilliliterVolle melk
60GramTarwebloem
50GramOngezouten roomboter
Bereiding
De boter in een steelpan smelten, maar wel op een laag vuur, en de boter mag niet beginnen te borrelen.
Met een garde of een vork de bloem erdoor mengen, en daarna op een laag vuur 3 minuten laten garen.
Voeg met een garde scheutje voor scheutje de melk toe, en blijf gedurende het toevoegen roeren met de garde. Dus eerst een scheutje erbij doen, dan de melk erdoor roeren, en pas dan de volgende scheut melk
Daarna 2 tot 3 minuten op een laag vuur blijven roeren, en eventueel wat peper en zout toevoegen.
Daarna kan de saus verwerkt worden, en bijvoorbeeld over de ovenschaal met lasagne worden gegoten.