Cocktailsaus is een saus waarvan velen denken dat dit het simpel mengen van mayonaise en ketchup is. Dat is op zich wel waar maar de saus maken kost wel wat meer moeite.
Misschien is het woord moeite niet helemaal juist, want de saus is natuurlijk erg snel gemaakt.
Je kunt kant en klare ketchup en mayonaise gebruiken, maar nog lekkerder wordt de cocktailsaus als je zowel de mayonaise als de ketchup helemaal zelf maakt.
Dan is de saus veel minder zoet als met kant en klaren mayonaise en ketchup als basis, want vaak zijn deze gekochte sauzen best wel zoet, en bevatten dus veel suiker.
Ons advies zou dan ook zijn om ketchup en mayonaise zelf te maken, daar wordt de cocktailsaus nog lekkerder van.
Eventueel kun je een scheutje whiskey toevoegen, zoals de saus vaak in restaurants geserveerd wordt.

Recept Cocktailsaus
Ingrediënten
- 100 Milliliter Slagroom
- 1 Eetlepel Ketchup
- 4 Eetlepels Mayonaise
- 2 Theelepels Azijn
- Paar druppels Tabasco
- Snufje Paprikapoeder
- Zout en peper
Bereiding
- De slagroom met een mixer of garde iets stijf kloppen. Dus niet helemaal stijf, de slagroom moet licht vloeibaar blijven.
- De ketchup, de mayonaise, de azijn, en het paprikapoeder toevoegen.
- Voeg naar smaak een paar druppels tabasco toe.
- En voeg naar smaak peper en zout toe.
- Meng alles goed door elkaar.