Rode bieten hummus is een gezonde Hollandse variatie op de normale hummus, die immers alleen van kikkererwten gemaakt wordt.
Het is vanzelfsprekend geen saus maar wordt vaak wel gebruikt als een soort dipsaus of dip, alleen in dit geval dan niet van kikkererwten maar van rode bieten gemaakt.
En vanzelfsprekend ook helemaal vegetarisch, hoewel de dip ook prima gebruikt kan worden bij verschillende soorten vlees of vis.

Basisrecept Rode bieten hummus
Deze hummus kun je ook op brood eten, of bij gebakken aardappeltjes.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 105 kcal
Ingrediënten
- 2 Gekookte en schoongemaakte rode bieten
- 400 Gram Gekookte kikkererwten
- 2 Eetlepels Sesampasta
- Sap van een halve citroen
- Rasp van een halve citroen
- 0,5 Theelepel Komijnpoeder
- 2 Teentjes knoflook
- 4 Eetlepels Olijfolie
- Peper en zout
- Handjevol Gehakte Koriander
Bereiding
- Maak de teentjes knoflook schoon en per beide.
- De bieten in stukken snijden, en samen met de andere ingrediënten in een staafmixer of keukenmachine fijn maken tot een gladde massa.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Hak de koriander en strooi dit erover.