Ga terug
Afdrukken

Recept Dille-yoghurtdressing

Het recept voor de dille-yoghurtdressing is voldoende voor 1 portie dressing.

Gang Bijgerecht
Keuken Nederland
Keyword Dille-yoghurtdressing
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 10 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 161 kcal

Ingrediënten

  • Verse dille
  • 1 Theelepel roze peperkorrels
  • 4 Theelepel yoghurt
  • 1 Theelepel mayonaise
  • 1 Citroen
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Was de verse dille onder koud water uit de kraan af, dep de dille vervolgens met een stuk keukenpapier droog.
  2. Hak de dille in fijne stukjes.
  3. Hak ook de roze peper fijn.
  4. Doe de roze peper in een grote schotel.
  5. Voeg de dille, yoghurt, mayonaise, peper en wat zout toe.
  6. Snij de citroen doormidden, pers het sap uit de citroen en voeg ook dit bij de rest die al in de schotel zit.
  7. Meng de dressing goed door totdat je een mooie egale massa hebt.
  8. Proef de dressing, zit er nog niet genoeg dille in dan kun je nog wat meer toevoegen.