Sojasaus
Andere Sauzen

Sojasaus

Sojasaus is een saus die vaak gebruikt wordt in de Aziatische keuken, bijvoorbeeld bij het wokken van groenten en vlees.

Als je deze saus koopt, is je vast wel eens opgevallen dat sauzen van twee verschillende merken haast nooit hetzelfde smaken.

Dat komt omdat er verschillende manieren zijn om deze saus te maken, hetgeen ook telkens weer een andere smaak zal opleveren.

Sojasaus is overigens een gefermenteerde saus, die gemaakt wordt van sojabonen, en geroosterde granen.

Soms wordt ook een beetje alcohol toegevoegd, meestal puur om de saus wat beter te kunnen conserveren.

Recept Sojasaus

Een saus waarmee je groenten en vlees op smaak kunt wokken.
Gang Bijgerecht
Keuken Japans
Keyword Sojasaus
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorie├źn 53 kcal

Ingredi├źnten

  • 3 Eetlepels Ketjap Manis
  • 1 Eetlepel Honing
  • 1 Eetlepel Sherry of cognac
  • 1 Theelepel Sambal Oelek
  • 1 Theelepel Olijfolie
  • 2 Lente-uitjes
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1 Theelepel Verse fijn gesneden Gember

Bereiding

  1. De lente-uitjes schoonmaken en fijn snijden.
  2. Doe de honing, de gember, de sherry, de sambal oelek, de ketjap manis, en de olijfolie in een kom of schaal, en voeg de lente-ui toe.
  3. Maak de knoflook schoon en pers deze boven de kom of schaal.
  4. Nu alles goed door elkaar mengen met een lepel of met een vork.