Ga terug
Afdrukken

Recept Sojasaus

Een saus waarmee je groenten en vlees op smaak kunt wokken.
Gang Bijgerecht
Keuken Japans
Keyword Sojasaus
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 53 kcal

Ingrediënten

  • 3 Eetlepels Ketjap Manis
  • 1 Eetlepel Honing
  • 1 Eetlepel Sherry of cognac
  • 1 Theelepel Sambal Oelek
  • 1 Theelepel Olijfolie
  • 2 Lente-uitjes
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1 Theelepel Verse fijn gesneden Gember

Bereiding

  1. De lente-uitjes schoonmaken en fijn snijden.
  2. Doe de honing, de gember, de sherry, de sambal oelek, de ketjap manis, en de olijfolie in een kom of schaal, en voeg de lente-ui toe.
  3. Maak de knoflook schoon en pers deze boven de kom of schaal.
  4. Nu alles goed door elkaar mengen met een lepel of met een vork.