Ga terug
Afdrukken

Recept Griekse tzatziki

Heerlijk bij gyros, maar ook bij biefstuk.
Gang Bijgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword Griekse Tzatziki
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 100 kcal

Ingrediënten

  • Kwart Komkommer
  • 3 Takjes Verse dille
  • 2 Teentjes knoflook
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 250 Gram Griekse yoghurt

Bereiding

  1. Was de komkommer, snij deze in de lengte doormidden, en verwijder met een lepel zaad en zaadlijsten.
  2. Vervolgens de komkommer raspen en in een schaal doen. Strooi er 1 tot 2 theelepels zout over.
  3. Laat het zo 15 minuten staan, doe het in een vergiet en spoel het met koud water af om het zout weer weg te spoelen.
  4. Knoflook schoonmaken en fijn snijden.
  5. Dile wassen en fijn snijden.
  6. Doe de yoghurt in een kom en voeg dille en knoflook toe.
  7. Voeg de geraspte komkommer en een scheutje olijfolie, en meng alles met een lepel goed door elkaar.
  8. Op smaak brengen met zout en peper.