Pastasaus is normaliter een saus gemaakt van tomaten, en is één van de meest gebruikte sauzen in Nederland en in het buitenland.
Saus die we met ons allen vaak kant en klaar uit één of meerdere potten gebruiken om door de pasta te doen.
Pasta is populair, en wordt nog steeds populairder. Makkelijk te maken, zeker als je een kant en klare saus uit een glazen pot gebruikt.
Vaak is deze saus wat zoeter dan de saus die we in dit recept maken, en dus is de zelf gemaakte saus wat gezonder.
Maar daar hoef je het niet voor te doen, want de zelf gemaakte saus heeft nog één groot voordeel. En dat is de smaak.

Recept Pastasaus
Ingrediënten
- 2 Blikken Gepeld tomaten
- 1 Ui
- 2 Teentjes Knoflook
- 1 Eetlepel Olijfolie
- Verse Fijn gesneden Basilicum
- Verse Fijn gesneden Peterselie
- Snufje Gedroogde Oregano
- Snufje Gehakte verse tijm
- 100 Gram Winterpeen
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Ui schoonmaken en in wat olie in een pan fruiten.
- Knoflook schoonmaken en snipperen. Voeg de knoflook toe aan de ui, en fruit dit ook even mee.
- Wortel schoonmaken en in dunne reepjes snijden, vervolgens toevoegen en even mee laten bakken.
- De gepelde tomaten toevoegen, de basilicum, de peterselie, de tijm, en de oregano.
- Gedurende 25 minuten zachtjes laten koken, maar wel af en toe omroeren.
- Je kunt de saus eventueel wat fijner maken met een staafmixer, maar echt noodzakelijk is dit niet.
- Op smaak brengen met zout en peper.
Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.