Aioli
Andere Sauzen

Aioli

Aioli is eigenlijk niets meer dan een soort knoflookmayonaise, maar wordt eigenlijk gekenmerkt door de simpelheid van het recept.

Het is een van oorsprong Spaande saus, de is dus vaak veel minder uitgebreid dan echte knoflooksaus. Aioli wordt vaal gebruikt bij o.a. tapas en andere kleine hapjes, en ook vaak bij brood gegeten.

Maar in principe kun je deze saus natuurlijk bij verschillende gerechten eten.

Recept Aioli

Een heerlijk simpele knoflookmayonaise.
Gang Bijgerecht
Keuken Spaans
Keyword Aioli
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorie├źn 180 kcal

Ingredi├źnten

  • 4 Eetlepels Mayonaise bij voorkeur zelf gemaakt
  • 1 Citroen
  • 2 Eetlepels Spaanse olijfolie
  • 1 Theelepel Dijonmosterd
  • 2 Teentjes Knoflook
  • Eventueel een paar druppels tabasco

Bereiding

  1. Citroen schoonboenen en de schil raspen. Vervolgens de citroen uitpersen.
  2. Het citroensap meng je met de mosterd, de citroenrasp, en de olijfolie.
  3. Maak de teentjes knoflook schoon en pers deze boven het zojuist gemaakte mengsel.
  4. Je kunt het nu nog op smaak brengen met wat extra citroensap of een paar druppels tabasco.