Champignonsaus

Champignonsaus

Champignonsaus wordt vaak geserveerd bij rundvlees of andere soorten vlees, en meestal ook met stukken champignon in de saus.

Het wordt wel gezien als een wat luxere saus, en wordt vaak gegeten bij bijvoorbeeld het kerstdiner of een etentje bij een andere feestelijke gelegenheid.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je deze saus niet gewoon doordeweeks of in het weekeinde kunt maken, bij de barbecue of bij een lekker stukje vlees.

Het voordeel is dat deze heerlijk saus ook met andere paddenstoelen gemaakt kan worden, en eigenlijk zo klaar is.

De saus kan warm, lauwwarm, en zelfs koud gegeten worden.

Recept Champignonsaus

Een heerlijke volle saus met paddenstoelen.
Gang Bijgerecht
Keuken Nederland
Keyword Champignonsaus
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 102 kcal

Ingrediënten

  • 1 Ui
  • 25 Gram Boter
  • 25 Gram Bloem
  • 250 Milliliter Runderbouillon
  • Peper en zout
  • Een scheutje room
  • 250 Gram Verse Champignons

Bereiding

  1. De ui schoonmaken en zo fijn mogelijk snijden.
  2. De champignons schoonboenen met een zacht borsteltje, en vooral niet met water. Anders zouden de paddenstoelen zicht vol zuigen.
  3. Snij de champignons doormidden of in plakjes.
  4. Boter in een pan laten smelten en hierin de stukjes ui op een zacht vuur fruiten, totdat de uien verkleuren.
  5. Bloem toevoegen en met een vork erdoor mengen, totdat de bloem wat dikker begint te worden.
  6. Beetje bij beetje de bouillon toevoegen en goed erdoor mengen.
  7. Een minuutje door laten koken en dan de rauwe champignons erdoor doen.
  8. Regelmatig roeren en gedurende 5 tot 10 minuten laten bakken.
  9. Roer het scheutje room erdoor, en breng de saus op smaak met peper en zout.
Pieter Dekker Sambal maken
Autheur / Eigenaar bij Dekker Pepper | Website | + berichten

Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.

Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.

In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.

Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper

Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775

Deel ons op social media