Big mac saus is iets wat toch wel iedereen kent, het gaat hier om de saus van de bekende big mac burger.
Het is dus een burgersaus welke uit veel verschillende ingrediënten zoals azijn, chili kruiden, mayonaise en nog veel meer bereid wordt.
Natuurlijk kun je deze saus ook voor veel verschillende recepten zoals, big mac rolls of een big mac schotel gebruiken.
Hieronder het recept hoe je deze saus, die favoriet is bij veel mensen, helemaal zelf kunt maken.

Recept Big mac saus
Ingrediënten
- 3 Eetlepels Mayonaise
- 2 Eetlepels Tomatenketchup
- 2 Eetlepels Piccalilly
- 1 Theelepel Suiker
- 1 Theelepel Natuurazijn
- Sweet chili kruiden
- 0,5 Theelepel Zout
- 1 Rode ui
- Olie
Bereiding
-
Maak de rode ui schoon, snij deze in hele fijne stukjes. De ui kun je ook in een hakmachine erg fijn maken.
-
Verwarm een pan met wat olie erin op middelhoog vuur, fruit de rode ui gedurende 1 tot 2 minuten totdat deze wat kleur krijgt.
-
Haal de uien uit de pan en doe ze in een kom of schotel, en laat ze even ietwat afkoelen. Voeg de overige ingrediënten toe.
-
Meng alles goed door elkaar, totdat je een soort van egaal mengsel krijgt.
-
Doe de saus in een bakje, dek deze goed met een stuk huishoudfolie af, of natuurlijk met een deksel die je goed kunt afsluiten.
-
Laat de big mac saus gedurende 30 minuten afkoelen totdat deze compleet afgekoeld is.
-
Je kunt de big mac saus het beste in de koelkast laten afkoelen en bewaren.
Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.
Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.
In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.
Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper
Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775








