Rode pesto wordt in plaats van met basilicum, met gedroogde tomaten gemaakt. Typisch Italiaans zijn dan de zongedroogde tomaten die als een belangrijk gedeelte van de Italiaanse keuken kunnen worden gezien.
Je kunt natuurlijk ook gewone gedroogde tomaten gebruiken, maar de smaak is ietwat beter als de tomaten zongedroogd zijn.
Verse tomaten moet je eigenlijk niet gebruiken voor deze pesto, want dan kan de pesto erg waterig worden. Eigenlijk is dat beste wel jammer, want er zijn zulke lekkere verse tomaten te krijgen.
Deze tomaten kun je overigens allemaal drogen, zelfs anders gekleurde tomaten. Gebruik je bijvoorbeeld gele tomaten om te drogen en vervolgens om pesto te maken, wordt de pesto vanzelfsprekend niet rood maar gelig.

Recept Rode pesto
Ingrediënten
- 1 Teentje Knoflook
- Olijfolie
- Zout en peper
- 20 Gram Parmezaanse kaas
- 40 Gram Zongedroogde tomaten
- 2 Gegrilde Paprika’s
- 2 Gekraakte walnoten
- 1 Handje Basilicum
Bereiding
- De Kaas raspen, de zongedroogde tomaten in stukken snijden, en ook de gegrilde paprika’s in stuken snijden.
- Het teentje knoflook schoonmaken.
- Mix en maal de tomaten, de walnoten, de paprika, de basilicum, het teentje knoflook, en de Parmezaanse kaas met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Ongeveer 30 milliliter olijfolie toevoegen, en nog even mixen. Wordt de pesto te droog kun je nog wat olijfolie extra toevoegen.
- Nog op smaak brengen met zout en peper, en natuurlijk even door de pesto mengen.
Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.