Teriyakisaus
Andere Sauzen

Teriyakisaus

Teriyakisaus is een traditionele saus uit Japan. Eigenlijk is het meer een smaak die ook veel in andere gerechten gebruikt wordt, zoals bijvoorbeeld beef teriyaki, één van de weinige Japans georiënteerde gerechten met rundvlees.

Als we het over de saus hebben wordt deze bij tal van gerechten geserveerd, vaak bij rijst, sushi, of sashimi.

Maar wij Nederlanders kunnen de saus natuurlijk ook bij andere gerechten eten.

Nadeel is wel vaak dat de saus wat dun is. Eventueel kun je dus een sausbinder gebruiken om de saus wat in te laten dikken.

Recept Teriyakisaus

Voor deze saus heb je maar 6 verschillende ingrediënten nodig.

Gang Bijgerecht
Keuken Japans
Keyword Teriyakisaus
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 15 kcal

Ingrediënten

  • 75 Milliliter Water
  • 75 Milliliter Sojasaus
  • 1 Eetlepel Donkere basterdsuiker
  • 1 Teentje Knoflook
  • 1 Theelepel Maïzena
  • Scheutje Sesamolie
  • Eventueel sesamzaadjes

Bereiding

  1. De olie in een pan verwarmen.
  2. Basterdsuiker, sojasaus, en het water toevoegen.
  3. Knoflook schoonmaken, doormidden snijden, en aan de saus toevoegen.
  4. Aan de kook brengen.
  5. Na enkele minuten de knoflook uit de saus halen.
  6. De maïzena oplossen in wat water, en bij de saus gieten.
  7. De saus gedurende een paar minuten laten indikken, en eventueel wat sesamzaadjes erover strooien.