Truffel mayonaise
Andere Sauzen

Truffelmayonaise

Truffelmayonaise maken wordt door de meeste mensen als best wel ingewikkeld aangezien, maar het maken van deze mayonaise is eigenlijk juist heel simpel.

En de meeste mensen stellen zich waarschijnlijk nu de vraag, waar krijg ik de truffels voor de mayonaise vandaan? En kost dat niet enorm veel?

Dit is geen probleem en valt reuze mee, we werken hier namelijk niet met verse truffels, maar we gebruiken gewoon een goede truffelolie. Deze olie kun je in de meeste betere supermarkten kopen en kost tussen de 5 en 25 euro, afhankelijk van de kwaliteit. Natuurlijk zijn er ook duurdere flesjes olie.

Als je normale mayonaise maakt, heb je altijd zonnebloemolie nodig, in ons geval vervangen we de helft van de zonnebloemolie door truffelolie, hierdoor krijg je de truffelsmaak heel makkelijk zonder verse truffels.

Recept Truffelmayonaise

Het recept voor de truffelmayonaise is voldoende voor een potje van 200 tot 250 milliliter vermogen.

Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Keyword Truffelmayonaise
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 641 kcal

Ingrediënten

 • 1 Ei
 • 1 Eetlepel Witte balsamicoazijn
 • 1/2 Theelepel Mosterd
 • 1/2 Eetlepel Worcestershire saus
 • 75 Milliliter Zonnebloemolie
 • 100 Milliliter Truffelolie
 • Zout en peper

Bereiding

 1. Breek als eerste het ei aan de rand van een bakje open, voeg de azijn, mosterd en natuurlijk ook wat zout en peper toe.
 2. Voeg de Worcestershire Sauce langzaam toe, meng alles goed door elkaar totdat je en egaal massa hebt.
 3. Giet de zonnebloemolie en de truffelolie erbij, pak een staafmixer en meng alles goed door.
 4. Meng alles zo lang totdat je een glad mengsel hebt, dit kan natuurlijk een tijdje duren omdat het niet al te makkelijk is de olie met de andere ingrediënten te vermengen.
 5. Als je mayonaise nu nog wat te dun is, voeg wat olie toe, is de smaak nog niet goed, dan kun je nog wat truffelolie toevoegen.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Deel ons op social media