Peterseliepesto is een heerlijke variatie op de normale groene pesto, en misschien nog wel een stuk lekkerder dan de versie die gemaakt wordt met basilicum.
Het lijkt wel alsof deze versie ietwat frisser is, en ook beter past bij andere gerechten. Want je hoeft natuurlijk geen pasta te maken met deze peterseliepesto, hoewel dat natuurlijk wel gewoon kan.
Vooral erg lekker als je er een koude pastasalade mee maakt, maar dat moet je natuurlijk zelf proeven.
Overigens gebruiken we in deze pesto geen pijnboompitten maar hazelnoten. De hoeveelheid is overigens genoeg voor 4 potjes van ongeveer 80 milliliter inhoud.

Recept Peterseliepesto
Ingrediënten
- 50 Gram Peterselie
- 80 Gram Parmezaanse kaas
- 2 Teentjes Knoflook
- 100 Gram Hazelnoten
- 10 Eetlepels Olijfolie
- Peper
Bereiding
- Knoflook schoonmaken.
- Doe knoflook, hazelnoten, en de Parmezaanse kaas in een blender of keukenmachine en maal dit fijn.
- Voeg de peterselie en peper naar smaak toe, en maal het weer fijn.
- Blijf mixen en voeg scheutje voor scheutjes de olijfolie toe, totdat het een smeuïg geheel geworden is.
Opmerkingen – Tips
In dit recept maken we een grotere hoeveelheid, die je in kleine jampotten kunt doen.
Met de deksel erop kan dit nog een dag of tien in de koelkast bewaard worden.
Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.