Chocoladesaus
Andere Sauzen

Chocoladesaus

Chocoladesaus gebruikt je natuurlijk niet alle soorten gerechten, maar bij desserts, toetjes, ijs, en vanzelfsprekend ook bij zoete pannenkoeken.

En je kunt de zelf gemaakte saus vanzelfsprekend ook gebruiken om een taart te decoreren.

Een simpel en snel gemaakt recept, waarbij je zelf kunt kiezen of je pure chocolade of melkchocolade gebruikt, wat voornamelijk met de smaak van de saus te maken heeft.

Verder gebruiken we geen extra suiker om de saus zoeter te maken.

Recept Chocoladesaus

Voor deze saus hebben we slechts 3 ingrediënten nodig.
Gang Bijgerecht
Keuken Nederland
Keyword Chocoladesaus
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 268 kcal

Ingrediënten

  • 200 Gram Chocolade
  • 150 Milliliter Slagroom
  • 15 Gram Ongezouten roomboter

Bereiding

  1. Breek de chocolade in kleinere stukken, of nog beter rasp de chocolade.
  2. De slagroom in een steelpan op een laag vuur aan de kook brengen.
  3. Als het kookt de pan van het vuur nemen en de chocolade erdoor roeren. Blijven roeren totdat alle chocolade gesmolten is.
  4. De boter erdoor roeren, en blijven roeren totdat de saus een egale kleur heeft.

Opmerkingen – Tips

Als je de saus wilt bewaren kun je de saus afgedekt in de koelkast bewaren gedurende maximaal een week. Even warm maken en de saus is weer vloeibaar.