Bechamelsaus maken is niet voor iedereen een makkelijk klusje, maar als je het maken van deze saus onder de knie hebt, kun je de saus in diverse heerlijke gerechten gebruiken.
Het is ook een saus die je meestal niet kant en klaar kunt kopen, althans niet met een lekkere en romige saus.
Daarom is zelf maken vaak de enige oplossing, en met het onderstaande recept is het helemaal niet moeilijk.
Je hoeft alleen maar te weten hoe het gemaakt moet worden.
Daarna kun je de saus in diverse gerechten gebruiken, zoals bijvoorbeeld in de lasagne al forno, bij de andijvie in roomsaus, of in de pompoenlasagne.

Recept Bechamelsaus maken
Ingrediënten
- 500 Milliliter Volle melk
- 60 Gram Tarwebloem
- 50 Gram Ongezouten roomboter
Bereiding
-
De boter in een steelpan smelten, maar wel op een laag vuur, en de boter mag niet beginnen te borrelen.
-
Met een garde of een vork de bloem erdoor mengen, en daarna op een laag vuur 3 minuten laten garen.
-
Voeg met een garde scheutje voor scheutje de melk toe, en blijf gedurende het toevoegen roeren met de garde. Dus eerst een scheutje erbij doen, dan de melk erdoor roeren, en pas dan de volgende scheut melk
-
Daarna 2 tot 3 minuten op een laag vuur blijven roeren, en eventueel wat peper en zout toevoegen.
-
Daarna kan de saus verwerkt worden, en bijvoorbeeld over de ovenschaal met lasagne worden gegoten.
De Foto
Image credit: Carnivore Style
Link to homepage: https://carnivorestyle.com/
Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.
Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.
In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.
Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper
Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775