Zure room dipsaus met bieslook, een heerlijke, romige saus op basis van zure room, op smaak gebracht met bieslook.
De saus kan eigenlijk overal wel bij gegeten worden, het past namelijk door de toch wat mildere smaak erg goed bij vlees of groenten gerechten.
Maar ook als tussendoortje voor bij een paar groentesticks past de zure room dipsaus met bieslook erg goed.

Recept Zure room dipsaus met bieslook
Ingrediënten
- 1 Kop Zure room
- 1/4 Kop Fijngehakte verse bieslook
- 1 Knoflookteentje fijngehakt (optioneel)
- 1 Theelepel Citroensap
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
-
In een kom, meng de zure room, fijngehakte bieslook, knoflook (indien gewenst) en citroensap.
-
Roer goed door om alle ingrediënten te combineren.
-
Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
-
Proef en pas de smaak aan indien nodig.
-
Dek de kom af en laat de dipsaus minstens 30 minuten in de koelkast staan om de smaken te laten mengen en de saus iets dikker te maken.
-
Serveer de zure room dipsaus met bieslook als dip voor groenten, chips, crackers of andere snacks.
Bij welk gerecht kun je deze saus eten?
Een zure room dipsaus met bieslook kan worden geserveerd bij verschillende gerechten.Hier zijn enkele suggesties:
Groenten: Gebruik de zure room dipsaus met bieslook als een smakelijke dip voor verse groenten zoals worteltjes, komkommer, paprika, selderij, bloemkool, en broccoli. Het voegt een romige en kruidige smaak toe aan de knapperige groenten.
Chips en crackers: Serveer de zure room dipsaus met bieslook als een dip voor chips, tortillachips, pretzels, of crackers. Het zorgt voor een heerlijke aanvulling op de knapperige textuur van de snacks.
Aardappelgerechten: Gebruik de zure room dipsaus als bijgerecht bij aardappelgerechten zoals gebakken aardappelen, aardappelwedges, of aardappelpannenkoekjes. De romige smaak van de dipsaus past goed bij de aardse smaak van aardappelen.
Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.
Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.
In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.
Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper
Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775








