Yoghurt-munt dipsaus

Yoghurt-munt dipsaus

Yoghurt-munt dipsaus is eigenlijk heel makkelijk, de dipsaus wordt ook wel Griekse dipsaus genoemd, en dat komt natuurlijk omdat de dipsaus lijkt op de saus die in Griekenland vaak geserveerd wordt.

Je kunt de saus met verse of zelf gedroogde munt bereiden, maar natuurlijk is verse munt altijd wat lekkerder en sterker van smaak. Wij gebruiken voor dit recept het liefste engelse garden munt, maar je kunt natuurlijk ook normale munt uit de winkel voor de yoghurt-munt dipsaus gebruiken.

Het is het lekkerste om Griekse yoghurt voor dit recept te gebruiken , maar ook hier heb je natuurlijk altijd de mogelijkheid om de dipsaus met een andere soort yoghurt te maken.

Als je de dipsaus dus wilt bereiden, dan kun je deze het beste van tevoren bereiden. Als je de dipsaus in de koelkast gedurende een tijdje zet, krijg je een sterkere smaak omdat de munt wat langer kan trekken.

Recept yoghurt-munt dipsaus

Het recept voor de yoghurt-munt dipsaus is voldoende voor 1 persoon.
Gang Bijgerecht
Keuken Nederland
Keyword Yoghurt-munt dipsaus
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 9 minuten
Totale Tijd 24 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 40 kcal

Ingrediënten

  • Verse muntblaadjes 1 theelepel gedroogde munt
  • 2 eetlepels volle yoghurt Griekse yoghurt met 10% vet

Bereiding

  1. Was de verse munt onder koud water uit de kraan af, dep de munt met een stuk keukenpapier droog.
  2. Snij met een klein mesje de munt in erg fijne stukjes.
  3. Doe de yoghurt in een schotel, voeg de munt toe.
  4. Meng de Griekse dipsaus nog een keer goed door elkaar.
  5. Optioneel kun je de dipsaus nog met een blaadje verse munt garneren voor dat je deze gaat serveren.
Pieter Dekker Sambal maken
Autheur / Eigenaar bij Dekker Pepper | Website | + berichten

Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.

Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.

In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.

Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper

Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775

Deel ons op social media