Vanillesaus maken
Andere Sauzen

Vanillesaus maken

Vanillesaus maken, als je deze saus nog nooit gemaakt hebt, dan moet je er echt een keer over nadenken om deze zelf te gaan maken. Want de smaak van de zelf gemaakte saus is zoveel beter dan die uit een zakje uit de supermarkt.

Als je dus een keer tijd hebt en een saus voor taart, koek, of toetjes nodig hebt, dan hebben we hier het perfecte vanillesausrecept voor je.

Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te maken als je misschien denkt, in enkele stappen heb je de saus klaar en kun je er van genieten.

In het recept hieronder gebruiken we geen vanille-extract, maar een vanillestokje. Dat is weliswaar wat duurder, maar je proeft het ook. En het gaat in deze saus om de smaak.

Recept Vanillesaus maken

Vandaag hebben we een recept voor de klassieke vanillesaus, deze past heerlijk bij toetjes zoals apfelstrudel, daar hoort deze saus zelfs bij, appeltaart, en nog veel meer.Dit recept is voldoende voor ruim 200 milliliter vanillesaus.
Gang Bijgerecht
Keuken Duits
Keyword Vanillesaus maken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorie├źn 78 kcal

Ingredi├źnten

  • 250 Milliliter Slagroom
  • 2 Eidooiers
  • 50 Gram Kristalsuiker
  • 1 Vanillestokje

Bereiding

  1. Verwarm een pan op middelhoog vuur, en voeg de slagroom toe.
  2. Breng de slagroom langzaam aan de kook.
  3. Voeg de eidooiers en de suiker in een kom, meng dit goed door elkaar met een garde.
  4. Snij het vanillestokje in de lengte open, je kunt het beste met een klein mesje het vanillemerg eruit schrappen.
  5. Voeg het vanillemerg bij de suiker en de eidooiers.
  6. Meng alles nog een keer goed door elkaar.
  7. Als de slagroom kookt, kun je een klein beetje van de slagroom bij het ei-suikermengsel giet.
  8. Roer dit goed door elkaar.
  9. Voeg nu het ei-suikermengsel bij de slagroom in de pan.
  10. Let op, het mengsel mag nu niet meer aan de kook komen.
  11. Blijf het mengsel roeren totdat de saus voldoende ingedikt is.
  12. Hou er wel rekening mee dat de saus nadat deze afgekoeld is nog een keer een klein beetje indikt.
  13. Laat de saus nu goed afkoelen, deze kun je in een kom of in een potje gieten en maximaal 2 tot 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.