Tartaarsaus
Andere Sauzen

Tartaarsaus

Tartaarsaus is eigenlijk niets meer dan een soort van mayonaise, en het onderstaande recept is echt gemakkelijk.

Je kunt deze tartaarsaus zelfs tussendoor, als je niet veel tijd hebt, of als je deze vooraf wilt voorbereiden, snel maken.

Je kunt dit sausje ook wat langer bewaren, doe deze daarvoor in een bakje of zakje.

De tartaarsaus is dan maximaal 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.

De saus is geschikt voor bij de BBQ of voor bij een snel patatje.

Recept Tartaarsaus

Heerlijke gemakkelijke tartaarsaus gemaakt met mayonaise, dit recept is genoeg voor 2 porties.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Keyword Tartaarsaus
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Geschikt voor 2 Porties
Calorieën 211 kcal

Ingrediënten

  • 2 Eieren hardgekookt
  • 2 Augurken
  • 2 Eetlepels Mayonaise
  • 1 Eetlepel Zure room
  • 1 Eetlepel Kappertjes
  • 1 Eetlepel Verse bieslook
  • 1 Eetlepel Verse peterselie
  • ½ Rode ui
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Pak en grote schotel of bak, snij de augurken in fijne kleine stukjes, en deze deze in de schotel.
  2. Voeg nu de mayonaise, zure room en de kappertjes er aan toe.
  3. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  4. Was de verse bieslook en de peterselie onder koud water af, snij of hak dit in kleine stukjes.
  5. Voeg de verse kruiden bij de andere ingrediënten die je al in de schotel of bak hebt zitten.
  6. Schil de ui, was deze onder water nog een keer goed af, en snij ook deze in kleine blokjes.
  7. Voeg de rode ui en het zout en peper aan de rest toe, meng alles goed door elkaar.