Tartaarsaus

Tartaarsaus

Tartaarsaus is eigenlijk niets meer dan een soort van mayonaise, en het onderstaande recept is echt gemakkelijk.

Je kunt deze tartaarsaus zelfs tussendoor, als je niet veel tijd hebt, of als je deze vooraf wilt voorbereiden, snel maken.

Je kunt dit sausje ook wat langer bewaren, doe deze daarvoor in een bakje of zakje.

De tartaarsaus is dan maximaal 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.

De saus is geschikt voor bij de BBQ of voor bij een snel patatje.

Recept Tartaarsaus

Heerlijke gemakkelijke tartaarsaus gemaakt met mayonaise, dit recept is genoeg voor 2 porties.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Keyword Tartaarsaus
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Geschikt voor 2 Porties
Calorieën 211 kcal

Ingrediënten

  • 2 Eieren hardgekookt
  • 2 Augurken
  • 2 Eetlepels Mayonaise
  • 1 Eetlepel Zure room
  • 1 Eetlepel Kappertjes
  • 1 Eetlepel Verse bieslook
  • 1 Eetlepel Verse peterselie
  • ½ Rode ui
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Pak en grote schotel of bak, snij de augurken en eieren in fijne kleine stukjes, en deze deze in de schotel.

  2. Voeg nu de mayonaise, zure room en de kappertjes er aan toe.
  3. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  4. Was de verse bieslook en de peterselie onder koud water af, snij of hak dit in kleine stukjes.
  5. Voeg de verse kruiden bij de andere ingrediënten die je al in de schotel of bak hebt zitten.
  6. Schil de ui, was deze onder water nog een keer goed af, en snij ook deze in kleine blokjes.
  7. Voeg de rode ui en het zout en peper aan de rest toe, meng alles goed door elkaar.
Pieter Dekker Sambal maken
Autheur / Eigenaar bij Dekker Pepper | Website | + berichten

Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.

Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.

In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.

Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper

Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775

Deel ons op social media