Groene pesto

Groene pesto

Groene pesto is één van de recepten die echt lekker, en ook nog simpel en snel om te maken is.

Deze pesto komt natruurlijk uit de Italiaanse keuken, wordt vaak pesto genovese genoemd, en wordt vooral bij bruschetta en verschillende soorten pasta gegeten. Soms ook door bijvoorbeeld een koude pastasalade met stukjes fruit.

Je kunt natuurlijk de pesto ook in de supermarkt kopen, maar zelf gemaakt smaakt altijd beter. Het is net of de typische Italiaanse smaak dan beter tot zijn recht komt.

De pesto die je met het onderstaande recept kunt maken, kun je overigens nog enkele dagen afgesloten in de koelkast bewaren.

Recept Groene pesto

Het recept voor de heerlijke Italiaanse groene pesto:
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Keyword Groene pesto
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 87 kcal

Ingrediënten

  • 35 Gram Pijnboompitten
  • 1 Bos Basilicum 30 tot 50 gram
  • 50 Gram Parmezaanse kaas
  • 2 Knoflookteentjes
  • 4 Eetlepels Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Als eerstes verwarm je een koekenpan zonder olie of boter. Voeg de pijnboompitten toe, en rooster deze tot dat ze goudbruin zijn.
  2. Maak de knoflook schoon.
  3. Snij de Parmezaanse kaas en de knoflookteentjes in kleine stukjes.
  4. Haal de pijnboompitten uit de koekenpan, en laat ze afkoelen.
  5. Doe de geroosterde pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de knoflook, en de basilicum in een schotel.
  6. Pureer alle ingrediënten, en voeg beetje bij beetje 3 eetlepels olie toe.
  7. Breng de pesto met zout en peper op smaak.
  8. Pureer nu alles nog een keer goed door.
  9. Als de pesto vloeibaar genoeg is, dan kun je deze nu in een jampotje of plastic bakje gieten.
  10. Giet als laatste een klein beetje olie op de groene pesto. Hierdoor blijft de groene pesto langer goed.
Pieter Dekker Sambal maken
Autheur / Eigenaar bij Dekker Pepper | Website | + berichten

Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.

Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.

In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.

Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper

Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775

Deel ons op social media