Groene kruidensaus

Groene kruidensaus

Groene kruidensaus is een saus die van oorsprong uit Duitsland komt en daar beter bekend is onder de naam Frankfurter Grüne Soße.

Het is een saus waarin veel verschillende verse kruiden gebruikt worden, en dit je in Duitsland kant en klaar in de supermarkt kunt kopen.

Ook wordt daar vaak een kruidenpakket verkocht waarmee je deze heerlijke saus kunt maken.

De saus wordt gegeten bij zogenoemde Salzkartoffeln, of in het Nederlands gewoon gekookte aardappelen die gekookt zijn met wat meer zout dan wij door de aardappelen zouden doen.

Bij het gerecht worden dan ook nog eens gekookte eieren geserveerd, en ook daarbij wordt niet direct op het aantal per persoon gekeken. Overigens gaan er ook nog hard gekookte eieren door de saus.

Een heerlijk gerecht dat je zeker eens moet proberen, maar deze groene kruidensaus kun je ook goed serveren bij de barbecue, een stukje vlees, en friet.

Recept Groene kruidensaus

Een frisse saus.
Gang Bijgerecht
Keuken Duits
Keyword Groene kruidensaus
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 38 kcal

Ingrediënten

  • 15 Gram Peterselie
  • 15 Gram Bieslook
  • 15 Gram Waterkers
  • 3 Bladeren Veldzuring deze kun je in iedere wei vinden
  • 10 Gram Kervel
  • 10 Gram Dragon
  • 10 Gram Dille
  • 1 Eetlepel Mosterd
  • 250 Milliliter Zure room
  • 2 Gepelde hard gekookte eieren
  • Zout en peper

Bereiding

  1. De kruiden wassen en droog deppen met keukenpapier.
  2. Hard en dikke stelen verwijderen.
  3. De rest van de kruiden grof snijden.
  4. Doe alle kruiden in een keukenmachine en hak de kruiden fijn.
  5. Voeg mosterd, zure room, en de gepelde eieren.
  6. Meng alles met de keukenmachine goed door elkaar.
  7. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.
Pieter Dekker Sambal maken
Autheur / Eigenaar bij Dekker Pepper | Website | + berichten

Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.

Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.

In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.

Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper

Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775

Deel ons op social media