Cocktailsaus

Cocktailsaus

Cocktailsaus is een saus waarvan velen denken dat dit het simpel mengen van mayonaise en ketchup is. Dat is op zich wel waar maar de saus maken kost wel wat meer moeite.

Misschien is het woord moeite niet helemaal juist, want de saus is natuurlijk erg snel gemaakt.

Je kunt kant en klare ketchup en mayonaise gebruiken, maar nog lekkerder wordt de cocktailsaus als je zowel de mayonaise als de ketchup helemaal zelf maakt.

Dan is de saus veel minder zoet als met kant en klaren mayonaise en ketchup als basis, want vaak zijn deze gekochte sauzen best wel zoet, en bevatten dus veel suiker.

Ons advies zou dan ook zijn om ketchup en mayonaise zelf te maken, daar wordt de cocktailsaus nog lekkerder van.

Eventueel kun je een scheutje whiskey toevoegen, zoals de saus vaak in restaurants geserveerd wordt.

Recept Cocktailsaus

Een gemengde saus die bij veel gerechten erg goed smaakt.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Keyword Cocktailsaus
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 73 kcal

Ingrediënten

  • 100 Milliliter Slagroom
  • 1 Eetlepel Ketchup
  • 4 Eetlepels Mayonaise
  • 2 Theelepels Azijn
  • Paar druppels Tabasco
  • Snufje Paprikapoeder
  • Zout en peper

Bereiding

  1. De slagroom met een mixer of garde iets stijf kloppen. Dus niet helemaal stijf, de slagroom moet licht vloeibaar blijven.
  2. De ketchup, de mayonaise, de azijn, en het paprikapoeder toevoegen.
  3. Voeg naar smaak een paar druppels tabasco toe.
  4. En voeg naar smaak peper en zout toe.
  5. Meng alles goed door elkaar.
Pieter Dekker Sambal maken
Autheur / Eigenaar bij Dekker Pepper | Website | + berichten

Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.

Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.

In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.

Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper

Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775

Deel ons op social media