Aioli

Aioli

Aioli is eigenlijk niets meer dan een soort knoflookmayonaise, maar wordt eigenlijk gekenmerkt door de simpelheid van het recept.

Het is een van oorsprong Spaande saus, de is dus vaak veel minder uitgebreid dan echte knoflooksaus. Aioli wordt vaal gebruikt bij o.a. tapas en andere kleine hapjes, en ook vaak bij brood gegeten.

Maar in principe kun je deze saus natuurlijk bij verschillende gerechten eten.

Recept Aioli

Een heerlijk simpele knoflookmayonaise.
Gang Bijgerecht
Keuken Spaans
Keyword Aioli
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 180 kcal

Ingrediënten

  • 4 Eetlepels Mayonaise bij voorkeur zelf gemaakt
  • 1 Citroen
  • 2 Eetlepels Spaanse olijfolie
  • 1 Theelepel Dijonmosterd
  • 2 Teentjes Knoflook
  • Eventueel een paar druppels tabasco

Bereiding

  1. Citroen schoonboenen en de schil raspen. Vervolgens de citroen uitpersen.
  2. Het citroensap meng je met de mosterd, de citroenrasp, en de olijfolie.
  3. Maak de teentjes knoflook schoon en pers deze boven het zojuist gemaakte mengsel.
  4. Je kunt het nu nog op smaak brengen met wat extra citroensap of een paar druppels tabasco.
Pieter Dekker Sambal maken
Autheur / Eigenaar bij Dekker Pepper | Website | + berichten

Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.

Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.

In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.

Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper

Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775

Deel ons op social media