Hummus

Hummus

Hummus maken, en deze smaakt nog beter dan de soort die je tegenwoordig in haast alle supermarkten kunt kopen, is een werkje van 5 tot 10 minuten.

Een aangezien het echt lekkerder is, waarom zou je die paar minuten niet even gebruiken om iets lekkers voor je te maken. Het is immers gezond, en er zit niet schadelijks in.

Je kunt het gebruiken als dip, op een toastje doen, of op een boterham smeren. En je kunt er nog allerlei variaties van maken.

Bijvoorbeeld in plaats van kikkererwten rode bietjes gebruiken, of een pikante versie maken. Er zijn talloze variaties mogelijk.

Recept Hummus

We maken hier de standaard versie, maar ook daar kun je door kruiden, beetje knoflook, en wat stukjes ui of rode ui, weer verschilende smaken van maken.
Gang Bijgerecht
Keyword Rode bieten hummus
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 166 kcal

Ingrediënten

  • 400 Gram Kikkererwten uit blik
  • 1 Teentje Knoflook
  • 3 Eetlepel Sesampasta
  • 2 Eetlepels Vers citroensap
  • 1 Theelepel Komijn
  • Peper en zout
  • Goede olijfolie

Bereiding

  1. Haal de kikkererwten uit blik, en laat ze goed uitlekken.
  2. Maak het teentje knoflook schoon.
  3. Doe de kikkerertwten, het knoflookteentje, het citroensap, de sesampasta, het komijn, en wat olijfolie in een keukenmachine. Maal en mix het door elkaar.
  4. Als het te droog is meng je er wat extra olijfolie door.
  5. Op smaak brengen met peper en zout.
Pieter Dekker Sambal maken
Autheur / Eigenaar bij Dekker Pepper | Website | + berichten

Sambal maken.nl is een initiatief van Pieter Dekker. Zijn hele leven is hij al geinteresseerd geweest in pittig. Niet schreeuwend heet maar juist precies pttige genoeg. Volgens Pieter moet pit een extra dimensie zijn in gerechten en niet de hoofdrol spelen. Het mag niet een onaangename ervaring worden maar juist meer diepte geven aan gerechten en producten.

Door zijn overmatige interesse in pittig is Pieter met name bekend geworden door het maken van pittige sauzen. Door zijn Louisiana Hot Sauce is hij in 2018 een webshop begonnen in pittige producten waaronder zijn eigen range aan sauzen maar ook gedroogde pepers, sambal, hete chips, snoep met chilipepers en nog veel meer.

In de afgelopen jaren is het assortiment stevig uitgebreid en is daar in 2022 ook een eigen zaden lijn bijgekomen om zelf thuis of in de moestuin chilipepers te telen. Ideaal om natuurlijk helemaal je eigen sambal te maken maar daarnaast zijn het ook gewoon mooie planten om te zien.

Pieter Dekker
Eigenaar Dekker Pepper
Eigenaar Heetste Peper

Email: pieterdekker(at)dekkerpepper.nl
Telefoon: 06-290 27 775

Deel ons op social media