Hummus maken, en deze smaakt nog beter dan de soort die je tegenwoordig in haast alle supermarkten kunt kopen, is een werkje van 5 tot 10 minuten.
Een aangezien het echt lekkerder is, waarom zou je die paar minuten niet even gebruiken om iets lekkers voor je te maken. Het is immers gezond, en er zit niet schadelijks in.
Je kunt het gebruiken als dip, op een toastje doen, of op een boterham smeren. En je kunt er nog allerlei variaties van maken.
Bijvoorbeeld in plaats van kikkererwten rode bietjes gebruiken, of een pikante versie maken. Er zijn talloze variaties mogelijk.

Recept Hummus
Ingrediënten
- 400 Gram Kikkererwten uit blik
- 1 Teentje Knoflook
- 3 Eetlepel Sesampasta
- 2 Eetlepels Vers citroensap
- 1 Theelepel Komijn
- Peper en zout
- Goede olijfolie
Bereiding
- Haal de kikkererwten uit blik, en laat ze goed uitlekken.
- Maak het teentje knoflook schoon.
- Doe de kikkerertwten, het knoflookteentje, het citroensap, de sesampasta, het komijn, en wat olijfolie in een keukenmachine. Maal en mix het door elkaar.
- Als het te droog is meng je er wat extra olijfolie door.
- Op smaak brengen met peper en zout.
Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.