Stroganoffsaus
Andere Sauzen

Stroganoffsaus

Stroganoffsaus is een geliefde en smaakvolle saus die perfect past bij verschillende vleesgerechten. De rijke romigheid en de heerlijke combinatie van smaken maken het een favoriet onder liefhebbers van hartige gerechten.

Het is een romige saus op basis van zure room, mosterd, tomatenpuree en kruiden. De saus heeft een volle smaak en een licht zurige ondertoon. Het wordt vaak gebruikt bij vleesgerechten, maar kan ook worden geserveerd met groenten, pasta of aardappelen. De saus is vernoemd naar de Russische adellijke familie Stroganoff, die bekend stond om hun culinaire tradities. Het recept voor Stroganoffsaus is door de jaren heen geperfectioneerd en aangepast aan verschillende smaakvoorkeuren.

De oorsprong ligt in Rusland, waar het voor het eerst werd bereid in de 19e eeuw. Het recept werd ontwikkeld door de Franse chef-kok Auguste Escoffier, die in dienst was van de familie Stroganoff. De saus werd al snel populair in de Russische keuken en verspreidde zich daarna naar andere delen van Europa en de rest van de wereld.

Recept Stroganoffsaus

Om een heerlijke Stroganoffsaus te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Keyword Stroganoffsaus
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 98 kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 250 gram champignons in plakjes gesneden
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 250 ml zure room
  • 1 eetlepel Dijon-mosterd
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie fijngehakt (optioneel)

Bereiding

  1. Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  3. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn.
  4. Voeg het rundergehakt toe en bak het bruin.
  5. Voeg de bloem toe en roer goed om het gehakt te bedekken.
  6. Voeg de tomatenpuree, zure room en mosterd toe. Roer goed door.
  7. Laat de saus sudderen op laag vuur gedurende 10 tot 15 minuten, zodat de smaken goed kunnen me

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.

Deel ons op social media