Vinaigrette is een onmisbare dressing in de keuken, die je salades, gegrilde groenten en zelfs vlees een heerlijke smaakboost kan geven. Het mooie is dat je er eindeloos mee kunt variëren.
Het volgende recept is voor de klassieke Franse Vinaigrette, maar er zijn natiúurlijk meer mogelijkheden.
Gang
Bijgerecht
Keuken
Frans
Keyword
Vinaigrette
Voorbereidingstijd20minuten
Kooktijd0minuten
Totale Tijd15minuten
Geschikt voor1Portie
Calorieën449kcal
Ingrediënten
3eetlepelsextra vierge olijfolie
1eetlepelrode wijnazijn
1theelepelDijon mosterd
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
1fijngehakt teentje knoflookoptioneel
Bereiding
Doe de azijn, mosterd, knoflook (indien gebruikt), zout en peper in een kom.
Klop deze ingrediënten samen tot alles goed gemengd is.
Voeg al kloppend langzaam de olijfolie toe tot het dikker wordt en goed gemengd is.