Ga terug
Afdrukken
klein

Recept Vinaigrette

Vinaigrette is een onmisbare dressing in de keuken, die je salades, gegrilde groenten en zelfs vlees een heerlijke smaakboost kan geven. Het mooie is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Het volgende recept is voor de klassieke Franse Vinaigrette, maar er zijn natiúurlijk meer mogelijkheden.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Keyword Vinaigrette
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 449 kcal

Ingrediënten

  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 fijngehakt teentje knoflook optioneel

Bereiding

  1. Doe de azijn, mosterd, knoflook (indien gebruikt), zout en peper in een kom.
  2. Klop deze ingrediënten samen tot alles goed gemengd is.
  3. Voeg al kloppend langzaam de olijfolie toe tot het dikker wordt en goed gemengd is.