Ga terug
Afdrukken

Recept Truffelmayonaise

Het recept voor de truffelmayonaise is voldoende voor een potje van 200 tot 250 milliliter vermogen.

Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Keyword Truffelmayonaise
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 641 kcal

Ingrediënten

  • 1 Ei
  • 1 Eetlepel Witte balsamicoazijn
  • 1/2 Theelepel Mosterd
  • 1/2 Eetlepel Worcestershire saus
  • 75 Milliliter Zonnebloemolie
  • 100 Milliliter Truffelolie
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Breek als eerste het ei aan de rand van een bakje open, voeg de azijn, mosterd en natuurlijk ook wat zout en peper toe.
  2. Voeg de Worcestershire Sauce langzaam toe, meng alles goed door elkaar totdat je en egaal massa hebt.
  3. Giet de zonnebloemolie en de truffelolie erbij, pak een staafmixer en meng alles goed door.
  4. Meng alles zo lang totdat je een glad mengsel hebt, dit kan natuurlijk een tijdje duren omdat het niet al te makkelijk is de olie met de andere ingrediënten te vermengen.
  5. Als je mayonaise nu nog wat te dun is, voeg wat olie toe, is de smaak nog niet goed, dan kun je nog wat truffelolie toevoegen.