Pittig maar ook verfrissend.
Uien en pepers schoonmaken, in kleinere stukken snijden, en samen in de keukenmachine fijn hakken.
Pers de citroenen. Een tip daarbij is de citroenen eventjes in de magnetron te verwarmen (lauwwarm). Zo zijn de citroenen makkelijker te persen, en bij het persen krijg je meer sap.
Doe zout, citroensap, suiker, azijn en de olijfolie bij de fijngehakte pepers en uien, en meng het geheel goed door elkaar.
Nu is de Surinaamse Sambal klaar voor gebruik.
Afhankelijk van de hoeveelheid Surinaamse Sambal die je per maaltijd gebruikt, blijft er vaak toch wel veel over.
Dit kun je invriezen, maar nog beter in potten bewaren. Een soort inmaken zullen we maar zeggen.
Surinaamse Sambal, kun je in pot nog wel een aantal weken goed houden op een koele plek, bijvoorbeeld in de koelkast.
En je kunt het rustig bij allerlei gerechten gebruiken.
Lekker bij vleesgerechten, natuurlijk bij de Surinaamse nasi. Eigenlijk overal waar je ook wat pittigs aan tafel wilt gebruiken.
En tip nog, besmeer een boterham met pindakaas, en een klein beetje Surinaamse Sambal er over.