Ben je op zoek naar een manier om wat extra pit aan je gerechten toe te voegen? Probeer dan eens zelfgemaakte sambal oelek.
Gang
Bijgerecht
Keuken
Indonesisch
Keyword
Sambal Oelek
Voorbereidingstijd15minuten
Kooktijd15minuten
Totale Tijd30minuten
Geschikt voor1Portie
Calorieën21kcal
Ingrediënten
250gramrode chilipepers
3teentjes knoflook
1theelepelzout
1theelepelwitte azijn of limoensap
Bereiding
Was de chilipepers goed en verwijder de steeltjes. Als je een iets minder pittige sambal wilt, kun je ook de zaadjes verwijderen.
Doe de chilipepers, knoflook, zout en azijn in een blender of keukenmachine. Mix tot je een grove pasta hebt.
Doe de chili pasta in een pan en kook het op een laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten, of tot het mengsel de gewenste dikte heeft bereikt. Roer regelmatig om te voorkomen dat de sambal aan de bodem van de pan blijft plakken.
Laat de sambal volledig afkoelen. Bewaar het vervolgens in een schone, gesteriliseerde weckpot in de koelkast.