Ga terug
Afdrukken
klein

Recept Sambal Oelek

Ben je op zoek naar een manier om wat extra pit aan je gerechten toe te voegen? Probeer dan eens zelfgemaakte sambal oelek.
Gang Bijgerecht
Keuken Indonesisch
Keyword Sambal Oelek
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 21 kcal

Ingrediënten

  • 250 gram rode chilipepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel witte azijn of limoensap

Bereiding

  1. Was de chilipepers goed en verwijder de steeltjes. Als je een iets minder pittige sambal wilt, kun je ook de zaadjes verwijderen.
  2. Doe de chilipepers, knoflook, zout en azijn in een blender of keukenmachine. Mix tot je een grove pasta hebt.
  3. Doe de chili pasta in een pan en kook het op een laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten, of tot het mengsel de gewenste dikte heeft bereikt. Roer regelmatig om te voorkomen dat de sambal aan de bodem van de pan blijft plakken.
  4. Laat de sambal volledig afkoelen. Bewaar het vervolgens in een schone, gesteriliseerde weckpot in de koelkast.