
Iets anders dan Nederlands gekookte bonen.
Als je verse sperziebonen hebt moet je deze eerst schoon maken, en wassen. Behalve de bonen uit blik, moet je de bonen ongeveer 6 minuten laten koken totdat de sperziebonen beetgaar zijn.
De bonen laten uitlekken in een vergiet.
Ui en knoflook schoonmaken. Ui snipperen en de teentjes knoflook fijn hakken.
Olie in een wok of koekenpan verhitten en hierin de knoflook en de ui fruiten.
Na een paar minuten de ketjap, de sambal, het gemberpoeder en de laos er doorheen roeren.
Stengel citroengras in grote stukken snijden.
Citroengras, de santen en het water toevoegen, en weer goed door elkaar roeren.
Breng het mengsel langzaam aan de kook, en breng het op smaak met wat zout en eventueel met wat peper.
Doe de sperziebonen bij het mengsel, en meng alles goed door elkaar. Verwarm het mengsel nog even gedurende 2 tot 3 minuten.
Voor het serveren de stukken citroengras verwijderen. Deze stukken citroengras zijn eigenlijk bedoeld om smaak af te geven aan het gerecht, en kunnen eigenlijk niet gegeten worden.