Ga terug
Afdrukken

Recept Oestersaus

Zelfgemaakt oestersaus
Gang Bijgerecht
Keuken Chinees
Keyword Oestersaus
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 50 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 52 kcal

Ingrediënten

  • 16 Oesters
  • 650 Milliliter Cherry
  • 2 Eetlepels Zout
  • ½ Theelepel Cayennepeper
  • 2 Ansjovis visfilets

Bereiding

  1. Open de oesters, en vang het vocht op.
  2. Een oester kan je het beste openen met een oestermes.
  3. Heb je die niet in huis, kun je ze ook openen met een platte schroevendraaier.
  4. Plaats de oester met de bolle kant op het aanrecht, met de schroevendraaier prik je tussen de boven en onderschelp.
  5. Draai een kwartslag, zo wip je de oester los.
  6. Hak de oesters en anchovies fijn, je kunt hiervoor ook de keukenmachine gebruiken.
  7. Doe dit in een pan met het vocht ,zout, cayennepeper en de cherry.
  8. Breng het aan de kook, schep het schuim af, en breng het opnieuw aan de kook en laat daarna 20 minuten zachtjes pruttelen
  9. Zeef de saus en doe het in een flesje of potje, je kunt de saus ongeveer een week in de koelkast bewaren.