Ga terug
Afdrukken
klein

Recept Mosterdsaus

Gebruik de mosterd die je lekker lijkt.
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Keyword Mosterdsaus
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 200 kcal

Ingrediënten

  • 25 Gram Boter
  • 25 Gram Bloem
  • 250 Milliliter Melk
  • 2 tot 3 Eetlepels Mosterd
  • Peper
  • 2 Scheutjes room.

Bereiding

  1. De boter in een pan smelten en hierdoor de bloem met een garde mengen tot een roux.
  2. Laat dit, terwijl je blijft roeren, een minuut of twee pruttelen op een zacht vuur.
  3. Schenk een derde van de melk erbij, terwijl je blijft roeren.
  4. Vuur verhogen totdat de saus glad wordt.
  5. Beetje bij beetje de melk erdoor roeren.
  6. Laat nu de saus, we blijven steeds roeren, de saus 2 minuten zachtjes koken.
  7. De mosterd erdoor roeren, de peper, en de scheutjes room.