Ga terug
Afdrukken

Recept Mayonaise

Dit recept is voor 4 personen
Gang Bijgerecht
Keuken Nederland
Keyword Mayonaise maken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 111 kcal

Ingrediënten

  • 1 Ei
  • 1 Theelepel Azijn
  • 250 Milliliter Zonnebloem olie
  • 1 Snufje Zout
  • 1 Snufje Peper
  • 1 Eetlepel Mosterd

Bereiding

  1. Zorg dat het ei en de olie altijd op kamertemperatuur zijn, als ze te koud zijn bindt de mayonaise niet.
  2. Breek het ei en vervolgens scheiden in eigeel en eiwit.
  3. Doe dan het eigeel in de kom, het eiwit heb je niet langer meer nodig en kan je misschien voor een andere recept gebruiken.
  4. Voeg de azijn en mosterd toe aan de kom, meng het goed met het eigeel.
  5. Het eigeel zorgt ervoor, dat de ingredienten zich goed gaan binden.
  6. Schenk druppelsgewijs, dus druppel voor druppel, de olie in de kom en roer goed door met een garde.
  7. Het is erg belangrijk dat de olie goed wordt opgenomen, hierdoor krijg je een romige en dikke mayonaise
  8. Breng de saus opsmaak met peper en zout.